Mercedes-AMG GT63 S 4-врати Coupe и BMW M8 Gran Coupe Competition биха били чудесни съперници в един доста развиващ се клас. Все пак, последното все още не е достигнало производство, така че M5 Competition взима ролята и се явява достоен съперник.

Изглежда, че момчетата от DSC Off правят задълбочено сравнение на двете коли. Някак си те успяват да се сдобият с чисто нов GT63 S. Колата е толкова нова, че дори не им позволява да активират Launch Control-а. Така се налага изминаване на 1500 километра, за да се преодолее този неприятен момент. След като всичко се нареди, 4-литровия twin-turbo V8 вече е готов за демоничното си представяне.

Момчетата решават да измерят двете коли преди да направят класическото драг състезание и замерват автомобилите на дино. Излишно е да казваме, че цифрите, които са получили, са значително различни от това, което твърдят производителите. За Mercedes-AMG се твърди, че има 639 кончета и 900 Nm въртящ момент, но показанията показват мощност, близка до 700 к.с. и почти 1000 Nm въртящ момент. Не се споменава дали тези цифри са на коляновия вал или на колелата.

M5 Competition е още по-мощен, с над 700 к.с. и около 830 Nm въртящ момент. Кантарът също показа, че M5 тежи около 2 тона, а Mercedes е по-тежък – 2,170 кг. Следователно, като се има предвид, че и двата модела имат задвижване на четирите колела, можете да си представите какъв ще бъде резултатът от състезанието при плъзгане, нали? Както винаги, той е доста близък, а ако искате веднага да го видите, отидете на 28-мата минута от клипа.