Въпреки малката разлика в мощността и въртящия момент, BMW M5 2018 и Mercedes-AMG E63 S 2018 са изключително подобни в ускорение и спиране.

По време на този тест, изпълнен от Carwow, M5 и E63 S се изправят в драг тест от място, от летящ старт и спирачен тест от 112 км/ч. От техническа гледна точка никой от тези тестове не завърши с равен резултат.

Преди да разберете кой излезе победител, трябва да имате предвид следното: 4.4-литров Twin Turbo V8 е сърцето в BMW и 4.0-литров Twin Turbo V8 в Mercedes-а, но последният е по-мощен, със 604 к.с. и въртящ момент от 850 Nm, в сравнение с 592 к.с. и 750 Nm.

Така излиза, че Merc се гордее с допълнителни 12 к.с. и 100 Nm въртящ момент, но те не му дават огромно предимство в права линия. И все пак, фактът, че единия от тях е винаги по-бърз, му печели определени права.

Единственият спорен резултат бе постигнат в теста за спиране, при който шофьорът на E63 S очевидно натисна педала твърде скоро. Въпреки това, разликата се сведе до няколко сантиметра.

До пускането на изцяло новата Audi RS6 2019, това са двата немски суперавтомобила, от които ще трябва да избирате. Така че, вижте състезанието, тъй като всеки от двата модела има достатъчно мощ и разликите са много малки. Вие кой бихте предпочели да имате: M5 или E63 S?