М3 винаги е бил еталон в сегмента си, а Giulia QV е новакът и е съвсем естествено те да бъдат сравнявани. В повечето сравнения Alfa печели благодарение на превъзходната си динамика на шофиране. Но BMW има нова версия на своите спортни автомобили – „CS“. Така че BMW M4 CS може да си възвърне короната от Alfa. Нека видим във видеото на Auto Trader.

BMW M4 CS е купе, докато Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio е седан. Така че би било по-смислено да сравняваме Alfa с M3 CS. Но все пак нека се насладим и на това сравнение.

В този видеоклип виждаме всички причини, поради които Alfa Romeo е толкова обичана. Всичко започва с двигателя. Шедьовърът е 2.9-литров V6 с две турбини и предлага 505 к.с. Той е разработен от Ferrari и е сензационен. Той е плавен, безкрайно мощен и направо възхитителен. Със сигурност е по-добър от S55 I6 на M4.

M4 разполага с 3.0-литров I6 също с две турбини. Той не е по-малко невероятен и доставя мощта си мигновено. Въпреки това, не доставя очакваната драма и се чувства малко неудобен спрямо V6 на Alfa.

Все пак Alfa си има своите типични недостатъци, като качеството на интериора и електронните проблеми. Разбира се, това няма никакво значение в супер седана,  когато започнете да го управлявате.

В този клип Auto Trader избират Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, въпреки че знаят, че BMW M4 CS е по-умно и по-сигурният избор. Честно казано, ние бихме се замислили сериозно в избора си.