BMW променя начина, по който работи, за да може да се хареса на всеки един фен на автомобилите. От тази година M продуктите ще бъдат разделени на няколко различни категории, като най-яките предложения ще носят легендарното означение CSL. „CS“ идва точно под него, а Competition и Competition Package са малко по-високо от стандартните М автомобили . Разликата между тези три нива трябва да бъде забелязана най-много на пистата, но също и в права линия, както ще се види.

BMW M4 CS е най-хардкор версията на M4, която може да се движи по обществените пътища, с изключение на ултра-редкия модел GTS. Той идва с куп модификации по двете оси, окачването и двигателя, всички от които работят перфектно заедно, за да доставят невероятна ефективност. Само около 3 000 от тези автомобила ще бъдат направени от BMW, защото приблизително толкова са ентусиастите, склонни да платят цената.

Под капака на всички CS модели (M3 CS) се крие същия 3-литров, 6-цилиндров двигател, известен под кодовото име S55. Въпреки това, в тази версия той произвежда 460 к.с. и 600 Nm въртящ момент, малко повече от конкурента на M4 CS в това състезание. M3 Competition Package идва с 450 к.с. и 550 Nm въртящ момент, стойности, които биха пререшили това състезание.

По-ниското тегло на M4 CS допълнително му дава предимство спрямо М3. Видеото по-долу обаче, обяснява точно какво е постигнато с тези автомобила и каква е разликата в производителността между тях. Макар че може да не изглежда много, на пистата, където тези автомобили се чувстват най-добре, M4 CS вероятно ще бъде още по-бърз от M3 Competition Pack.