На всички вече е ясно, че M4 е по-добрият автомобил спрямо M3 E92, но трябва да отдадем заслужено внимание на двигателя във второто. Не е честно да се сравняват тези два двигателя, като се има предвид, че единият от тях е атмосферен, а другият разполага с турбо.

Във видеото обаче виждаме BMW E92 M3, модифицирано от момчетата на G-Power. Те обикновено правят автомобили със сериозни мощности, дори понякога вкарват 5-литровия S85 от E60 M5 в други автомобили. G-Power се погрижи за S65 4-литровия V8 на E92 M3 и го снабди с механичен компресор, така че да може да се справи с S55 в новото поколение M3 и M4.

Така автомобилът развива около 630 к.с., които идват от 4-литровия V8. E92 също е автоматик, което означава, че той идва с по-ранна версия на 7-степенната скоростна кутия с двоен съединител, използвана в M4. Това трябва да е интересна комбинаци, тъй като M3 трябва да бъде доста бърз, ако шофьорът знае как да го държи под контрол.

От друга страна, M4 също не е фабричен. Той идва с нови турбокомпресори, които увеличават въздушния поток и от своя страна осигуряват повече мощност на колелата. 3-литровият 6-цилиндров S55 двигател в М4 има на разположение около 600 к.с., което е значително увеличение спрямо 425 к.с. Кой ще спечели? Ще трябва да внимавате, за да разберете.