Audi RS4 и BMW M3 CS са изключително бързи, но както показва това 360-градусово видеот, всеки от тях има своите силни страни, когато става дума за права отсечка.

Carwow постави един до друг двата автомобила за първи път през август миналата година. Изборът беше много труден, кой от измежду BMW M3 CS и Audi RS4 е по-добър.

Първият двубой беше драг от място. На хартия, изглежда, че BMW има предимство. Баварецът твърди, че 3,0-литровия 6-цилиндров агрегат с две турбини и 454 к.с. позволява на седана да достигне 100 км/ч. за 3,9 секунди. За сравнение, Audi цитира време от 4,1 секунди за RS4, който използва 2,9-литров twin-turbo V6 с 444 к.с. и въртящ момент от 600 Nm.

Въпреки това, Audi дръпна напред благодарение на задвижването на всички колела, докато BMW-то се бореше за сцепление заради задното си предаване.

За да се опитат да елиминират това предимство, Carwow изправят отново RS4 и M3 CS от летящ старт от 80 км/ч. Не е изненадващо, че BMW се изстрелва напред, отваряйки огромна разлика пред своя конкурент.

Разбира се, M3 CS е малко по-скъп от RS4, а „обикновеният“ M3 е реалният конкурент на комбито. Все пак производството на тази версия беше прекратено миналата година, така че CS е единственият вариант.