Изглежда, че вниманието, което BMW M2 Competition получава, скоро няма да изчезне. Това се очакваше веднага след пускането му на пазара, тъй като беше нещо ново от BMW. В този случай, М2 се сравнява с доста необичайни съперници до известна степен. Баварското купе се изправя срещу два седана с приблизително сходен размер.

Audi RS3 е съперникът на M2, който предлагат от Инголщат. Мощният компактен седан има много сила, за да се конкурира с купето и се предлага със задвижване на всички колела, което означава, че има надмощие по права линия. Двигателите обаче са доста различни, тъй като BMW използва 3-литров 6-цилиндро редови, докато Audi има 2.5-литров агрегат с 5 цилиндъра, който също е с турбокомпресор. M2 има малко повече мощност, но в този случай това предимство се обезсилва от ръчната скоростна кутия.

Разбира се, ръчната смяна на предавки е забавна, но когато става въпрос за производителност, 7-степенният DCT е по-бърз. Това обаче не е нищо в сравнение с Tesla, която няма предавателна кутия. Вместо това, Model 3 използва няколко електрически мотора. Той е най-мощният автомобил тук, има моментален въртящ момент и задвижване на всички колела. Автомобилът е просто непобедим в права линия, както ще видите.

Но как се справят машините с представянето си на писта? Model 3, дори и в Performance вариант, не е предназначен за подобни неща. BMW M2 обаче е почти изцяло създаден за това, както ще демонстрира. Дали той е най-бързият в крайна сметка? Вижте в клипа и се убедете сами.