Когато хората помислят за горещи хечбеци, първите автомобили, които им идват на ум са Volkswagen GTI, Ford Focus RS, Honda Civic Type R и BMW M140i. Те са се доказали като водещите хотхечове на пазара. Един модел, който обаче често бива забравян, особено сред американските фенове (тъй като марката не се продава отвъд океана) е SEAT Leon Cupra R. В това ново видео от AutoTopNL ще го видим изправен именно срещу баварския си опонент.

BMW M140i е любим на феновете в Европа благодарение на страхотната си комбинация от поведение, мощност и практичност. Също така, това е единственият модел от този клас на пазара със задно предаване. Под капака си крие 3.0 литров турбо мотор с 6 цилинръра и мощност 340 к.с. и конкретно в този случай е куплиран с осемстепенна автоматична скоростна кутия.

В другия ъгъл SEAT Leon Cupra R може да се разгледа като брат на претендента сред горещите хечове Volkswagen Golf R. Той разчита на форсиран 2.0-литров 4-цилиндров двигател с турбокомпресор и 300 к.с. Те отиват към всичките 4 колела през шестстепенна скоростна кутия с двоен съединител. Leon Cupra R под кожата си всъщност е Golf R, но не може да се отрече, че е с малко по-интересен и разчупен външен вид и като цял е по-интересен визуално.

Но кой е по-бърз на правата? Ако гледаме данните Bimmer-ът би трябвало първи да се добере до финала. Резултатът няма да го издаваме! Вижте видеото!

 

Споделете в коментарите кой е вашият фаворит от двата модела.