Единият от тях е електрически SUV, докато другият е в седан версията на премиум хот хеч модела си.

Така че, дали ще успее английският конкурент на Tesla Model X да победи Audi RS3 Sedan в състезание по драг? Нека първо да разгледаме спецификациите на двата автомобила.

Jaguar I-Pace използва два електрически мотора, монтирани на предния и задния мост. Комбинираната мощност, насочена към четирите колела, е 400 к.с. и въртящ момент от 696 Нм. Той може да достигне 100 км / ч за 4.8 секунди във версия „S“ и има максимална скорост от 200 км / ч.

Претендентът с 4 врати в класа на Mercedes-AMG CLA45 и BMW M2 – Audi RS3 Sedan, крие под капака си същия бензинов двигател като своя хеч вариант. 2.5 литровият 5-цилиндров турбо мотор доставя 400 к.с. и 480 Нм, които му позволяват да осъществи спринта от 0 до 100 км/ч за 4.1 сек. преди да стигне електронното ограничение от 200 км/ч максимална скорост

RS3 е по-лек от Jaguar I-Pace дори и в седан версията си, въпреки че британският представител има очевидно предимство при въртящия момент дължащ се на електромоторите. Дали е достатъчно обаче, за да се пребори с добрия стар турбо бензинов мотор на Audi?
Вижте видеото на CarWow!