Тези две превозни средства очевидно, са доста различни. Единият е практично, но все пак невероятно бързо комби, докато другият е нищо повече от играчка за писти.

Числата могат да са измамни, но в този случай те разкриват цялата истина. Audi RS6 има 560 к.с., тежи около два тона и ще достигне 100 км/ч за по-малко от 4 секунди. Ariel Atom 3.5R, от друга страна, тежи едва 550 кг, разполага с 355 к.с. и е по-бърз до 100 км/ч от RS6 с цяла секунда.

Atom 3.5R се задвижва от 2.0-литров двигател с механичен компресор от Honda Civic Type R, комбиниран със същата 6-степенна скоростна кутия Sadev като Atom V8. Моделът има почти всичко, което е необходимо, за да бъде бърз на пистата, както и в права линия на кратки разстояния.

В хода на този видеоклип ще видите, че двата автомобила се състезават два пъти, като първият път, пилотът на Atom не стартира толкова добре. Audi се изстрелва напред с малка разлика, Atom 3.5R го догонва, а когато прекосяват финала, победителят се реши с фотофиниш.

Второто състезание е с по-убедителна победа, но все пак относително близък резултат. Макар и съвсем различни по природата, и двете коли са невероятно бързи и едва ли ще се нуждаете от повече мощ, в която и да е от двете.