С пускането на S-Class фейслифт, Mercedes-Benz показа повече от малка промяна в дизайна на екстериора. Под капака на новото поколение S-Class вече можете да намерите 6-цилиндров двигател. Явно Daimler са решили да се върнат към корените си. Това също означава, че Mercedes-Benz и BMW сега ще се борят още по-ожесточено за короната в луксозния сегмент. Двама от любимците на публиката ще бъдат автомобилите, показани във видеото: BMW 730d и Mercedes-Benz S350d.

Това е така, защото въпреки че са с дизелови двигатели и „както всички знаем, дизелите не бива да се използват в лимузини“, те имат 6-цилиндрови агрегати. Това означава, че те са изключително добре балансирани и вибрациите и звуците са невероятно добре заглушени. Освен това, те осигуряват стабилно представяне, независимо от теглото на всеки от по 2 тона.

И докато всичко това може да звучи впечатляващо, двете не разполагат с върхова мощ. По отношение на мощността новият 6-литров 3-литров дизелов двигател на S350d доставя 286 к.с. и въртящ момент от 600 Nm, достатъчно, за да го изпрати до 100 км/ч. за 5.9 сек. или 6 сек, в зависимост от това дали ще разполагате със задвижване на четирите колела или не. BMW, от друга страна, има 265 к.с. и 620 Nm въртящ момент и е с около 0,2 секунди по-бавно, въпреки че има малко повече въртящ момент.

Във видеоклипа двата модела са толкова равномерно съпоставени, така че трудно ще се определи ясен победител. Разбира се, BMW изглежда малко по-бавно, но след появата на фейслифт версия, 730d вероятно ще получи малко повече мощ.