Състезанията между суперавтомобили и бойни самолети са малко остарели. Е, все пак в Турция искат да изпъкнат и поставят едни от най-бързите машини на Земята, редом до изтребител.

По време на аерокосмическия и технологичен фестивал на новото летище в Истанбул, в състезанието взеха участие Kawasaki Ninja H2R superbike, Red Bull Racing Formula 1, Lotus Evora, Aston Martin Vantage и Tesla Model S Electric GT, изправайки се срещу бомбардировач F-16.

В началото изцяло електрическата Tesla има лек превес, но не след дълго, Kawasaki-то отприщи своите 300 к.с. и бързо профуча покрай Model S.

Хлъзгавата повърхност на пистата създаде затруднения за колата от Formula 1, тъй като тя въртя задните си колела стотици метри след началото. Щом най-накрая намери някакво сцепление, тя също се изстреля покрай Tesla-та и започна да преследва мотора. На финалната линия тя беше само на 0,4 секунди зад Kawasaki-то.

Изненадващо, третото място не беше заето от Tesla-та, а от F-16. На четвърто място беше електромобила пред Aston Martin Vantage, втори самолет, а след това и Lotus Evora.

Нямаме представа как организаторите на събитието са успели да съберат такива машини, особено с истински автомобил от Formula 1 и F-16, но гледката е уникална.