Dodge Challenger SRT Demon се очаква да бъде ненадминат на драг от всяка фабрично появила се кола. Видеоклиповете през последните месеци обаче доказват, че в несъвършени условия Dodge-ът не е толкова бърз, колкото му се иска на производителя.

Не е нужно да си гений, за да разбереш това. Инженерите на GM успяха да извлекат 840 к.с. от 6.2-литровия V8 двигател на Demon и в момента, в който изпратите цялата тази мощност към задните колела, ще имате проблеми със сцеплението.

Въпреки че Dodge използва много техники, за да увеличи максимално сцеплението, тръгването на Demon без да се върти гумите, е почти невъзможно. И тук е мястото, където автомобили като Nissan GT-R Nismo влизат в уравнението.

GT-R беше едно време кралят на автомобилите и въпреки че конкурентите му откраднаха короната, той все още е изключително бърз.

Nismo модификацията разполага с 3.8-литров Twin-Turbo V6 от GT-R с впечатляващите 592 к.с. и въртящ момент от 652 Nm. Макар че това е значително по-малко от Demon, GT-R е не само по-лек, но има модерна система за задвижване на четирите колела, което означава, че цялата му мощност може да се предаде на земята без никакво буксуване.

За да видим кой от двамата е по-бърз, Drag Times постави двете машини на драг пистата. Състезанието се проведе по права линия, а не на специално подготвена драг писта, което ни дава по-добра представа за това как те се представят.