Новият Mercedes-AMG A35 е превъзходен модел от AMG, но новият играч от Щутгарт навлиза в сегмент с много силни конкуренти. И нито един от тях не е по-силен от VW Golf R.

Pistonheads събира двата хот хеча, за да разбере дали новият Mercedes-AMG A35 е този, който най-накрая ще измести VW Golf R.

За последното половин десетилетие VW Golf R е безспорен крал при ежедневните хот хечове, онези, които няма да разбият гръбнака ви, ако решите да ги ползвате всеки ден, но въпреки това ще предложат отлично представяне, ако ги предизвикате.

Най-бързият Golf от фабриката показва много широка гама от способности, справя се без усилие в ежедневните пътувания и е неудържим по свободен път с много завои. Задвижването на всички колела гарантира, че всеки от 296-те коня ще достигне асфалта, а управлението е супер прецизно и шасито показва талант, който просто кара водача да се усмихва всеки път.

Най-мощната A-Class след A45 идва с много подобна задвижваща система, предлагаща горе-долу същата мощност като Golf. В сравнение със своя съперник, A35 идва с по-характерен двигател, но разликите са по-малки, отколкото може да си представите.

Mercedes обаче се нуждае от опционално адаптивно окачване, за да предложи същото хладнокръвие като Golf R. Въпреки това, двата съперника са доста близки, според Дан Просер.

И така, кой от двамата ще вземе короната? Вие кой от тях бихте избрали? Вижте видеото и ни кажете!