С пускането на новото 8-Series Coupe, BMW се доближи максимално до Mercedes-Benz и тяхното S-Class Coupe.

Баварецът е малко по-малък и малко по-евтин в Германия, в базова форма, но той е удобен Grand Tourer, пълен с най-новите технологии.

Също така, в спецификация M850i ​​xDrive, той е достатъчно бърз по днешни стандарти, достигайки 100 км/ч. за 3,7 секунди, благодарение на своя 4.4-литров twin-turbo V8, който произвежда 523 к.с. и 750 Nm въртящ момент.

AMG S63 Coupe, от друга страна, се задвижва от 4.0-литров twin-turbo V8, който в последната версия е доста мощен. На разположение са цели 603 к.с. и 900 Nm въртящ момент. Необходими са 3.5 секунди, за достигане на 100 км/ч. и, подобно на BMW, електронно ограничената максимална скорост е 250 км/ч.

Цифрите са вълнуващи, но доста по-интересно е как тези два мега купета се противопоставят едно срещу друго в реално драг състезание. В Youtube има всичко, дори и M850i ​​срещу AMG S63, заснети както от място, така и от летящ старт.

Клипът е на руски и вероятно е заснет в Русия. Но няма нужда от превод, тъй като в света на състезанията, всичко се разбира само от картината.

M850i ​​също е подложен на дино тес, като ни показва реалната крайна мощ за първи път. Няма да разваляме изненадата, но имайте предвид, че клипът е 34 минути. Така че, ако искате да прескочите направо към основното действие, можете да превъртите до 16 минута.