М3 E92 ръчна

Все още е твърде рано да говорим за BMW M3 E92, като за класика. Факт е обаче, че рано или късно всеки M-Power се превръща в такъв. А като имаме предвид, че скоро ще излезе M3, по-ново с цели 2 поколения, то бяла красавица може да се окаже една добра инвестиция за бъдещето.

И след, като вече ви казахме, че M3 E92 ще се превърне в истинска класика, е време да се обосновен. Днес автомобилната индустрия влага огромни средства в разработката на автономни технологии, системи за безопасност и т.н. А когато говорим за M3-ката виждаме атмосферен V8-ак със задно предаване и… оо ДА! – Ръчна скоростна кутия. (Поне при този екземпляр)

Да не говорим, че M3 E92/3 е последният M-Power с атмосферен мотор. Да, турбините определено носят скорост, но в този V8-ак има един непоправим чар, който едва ли някое бъдещо M3 ще притежава. Не ме разбрайте погрешно, новата M3-ка е страхотно, просто E92 е наистина специално.

Бялата красавица от снимките е изляза от завода през 2013 година, да правилно прочетахте, това е един от последните, което определено вдига стойността му. Колата е с 6-степенна ръчна скоростна кутия и пакет „Competition“ – или с две думи най-доброто предлагано! Километражът и показва по-малко от 800 километра, а състоянието и напълно неразличимо от чисто ново.

Това BMW M3 E92 се продава на търг в Щатите и няма да се изненадаме, ако излезе на новият собственик повече от чисто нова M3-ка…