Mustang

Shelby представиха две супер бесни машини, „пипнати“ от Roush Performance. Те са използвали за база новия Ford Mustang 2018 facelift.

Първият модел носи доста дълго име – Shelby Super Snake Wide Body Concept. Той визуализира това, което ще започне да се произвежда съвсем скоро в серийно производство. Сравнен с обикновения Mustang, той се различава по изключително раздутия боди кит. Той е с 4 инча по-широк отзад и с 2.5 инча отпред. В допълнение с раздутите калници идва нова престилка с двоен сплитер и модифициран преден капак с отвори за охлаждане.

Промените не свършват дотук. Моделът е снабден с доста дебели гуми и джанти, променени прагове и лип спойлер отзад.

На SEMA е показан и брутален пакет за 2018 Shelby, който го превръща в чудовище с 1000 к.с. 5.0-литровият V8 двигател, достъпен за моделите от 2015 до 2018 г. е подменен с нов 5.2-литров агрегат с механичен компресор. Променени са цилиндровите глави и компресора, за да се постигне мощ от 1000 к.с.

Тунингът на Shelby 1000 не е само по двигателя. Визуално звярът се доближава до Super Snake Wide Body Concept, но не е толкова агресивен. Пакетът включва още и регулируемо окачване, Brembo спирачки и подсилени носачи и главини.

Shelby ще строят само по 50 модела от двата вида на година, а продажбите започват в началото на 2018 г.