Всички обичаме BMW M3 E46. Причината е ясна, един от последните M-Power-и, в които технологията не е по-голям фактор от човешките умения. Кола способна да вдигне нивото на адреналин до неузнаваемост. И ако говорим за M3 E46 попричнцип свързваме колата, или с дрифт, или с шофиране на писта, тази бегачка обаче е подготвена за една по-нестандартна за купето дисциплина, а именно – драг!

На хартия M3 E46 далеч не е най-бързата кола. Поне не спрямо днешните стандарти за скорост. Въпреки това, седнете зад волана, дори на едно стоково M3 и ще разберете, че нещата са наистина много сериозни. Тъй като, чувството в Е46 е уникално. И все пак има ентусиасти, които смятат, че модифицирането на M3 E46 не е лоша идея.

Колата от видеото е започнала живота си, като оригинално BMW M3 E46. Впоследствие собственика решава, че ще я използва за драг състезания и маха оригиналния 3.2-литров S54. На негово място е монтиран силно модифициран и турбиниран M50. Причината според собственика е, че M50 е по-евтин и лесен за силов тунинг.

Резулатът е 1025 конски сили и терминална скорост от 281 км/ч. на 400 метра…