Наследникът на McLaren 570S се очаква през 2019 г. с много нови технологии

Наследникът на McLaren 570S се очаква да пристигне през следващата година и ще включва хибридна и автономна технология.

Като част от продължаващата стратегия на компанията – Track22, множество модели на McLaren ще приемат хибридизация през следващите години. Първият в тази нова хибридна линия ще бъде изцяло новата серия Sports Series.

Говорейки за Autocar, шефът на McLaren Майк Флюит потвърди, че ревизираната архитектура Monocell II, която ще бъде използвана от следващото 570S, е проектирана за хибридно задвижване от самото начало.

„Хибридният дизайн е част от следващата платформа – тя е проектирана от първия ден, вместо да се налага да се адаптира съществуващо шаси“, каза той.

Що се отнася до способността за самоуправление на автомобила, Флюит не каза нищо друго, освен да потвърди, че марката ще внимава каква автономна технология ще прилага в своите автомобили: „Ще бъдем селективни. Самостоятелната автономия не е толкова привлекателна за нашите клиенти, но трябва да разполагаме с възможности за безопасност, норми и емисии.“

McLaren 570S пристигна през 2015 г., но компанията, за разлика от своите конкуренти, има 4-5 годишен жизнен цикъл за своите модели. Преди да покаже наследника на 570S, е възможно хардкор LT вариант да бъде пуснат като лебедова песен на базовия модел от Уокинг.