Наследникът на Lamborghini Aventador може да е Plug-In Hybrid

Aventador

Lamborghini Aventador беше представен преди седем години, така че компанията обръща внимание на заместника му.

Говорейки пред Car and Driver, главният технически директор на Lamborghini Маурицио Реджани каза: „Трябва да вземем предвид разхода на гориво и емисиите и така нататък“ при разработването на наследника на Aventador. Реджани продължи, смятайки, че атмосферният двигател с хибридна система, е „правилният отговор за супер спортния автомобил на бъдещето“.

Хибридната система звучи като сигурно нещо, но Реджани казва, че има много дебати за това как тя трябва да работи. Както обясни той, някои искат системата да осигури кратки моменти на ефективност, докато други предпочитат фокуса върху електрическия диапазон на шофиране. Реджани предположи, че моделът ще може да направи и двете, тъй като селекторът ANIMA може да има режим „Strada“, който се фокусира върху използването на батерията, докато режимът Corsa може да доведе до „електрически ефект за голямо увеличаване на мощността“.

Въпреки голямата възможност за хибридно задвижване, наследникът на Aventador ще остане доста верен на настоящия модел. Реджани не сподели подробности, но каза: „Трябва да преоткрием тази икона на Lamborghini, без да изпускаме характеристиките: въглеродни влакна, V12 атмосферен двигател и други компоненти“.

Lamborghini гравитира около идеята за plug-in хибрид, тъй като компанията разкрива концепцията Asterion през 2014 г. Тя имаше 5.2-литров V10 атмосферен двигател и три електрически мотора, които позволиха на автомобила да произведе комбинирана мощност от 910 к.с. Това позволи на концепцията да ускори от 0-100 км/ч. за 3.0 секунди, преди да достигне 320 км/ч. Asterion може да пътува до 50 километра само на ток, но неговият хибриден двигател добави още 250 килограма тегло.