Наследникът на Volvo V40 може да бъде кросоувър

V40

Volvo ще приключи производството на V40 това лято и вероятно шведският производител да избере кросоувър стилистика за заместника на модела.

Наследникът на V40 ще бъде по-висок от своя предшественик, тъй като сега повече купувачи преминават към SUV модели, каза шефът на Volvo Europe Лекс Керсемакерс, който също така заяви, че допълнителната височина ще помогне за поставяне на батерии за евентуална напълно електрическа версия, която да бъде разкрита. по-късно.

„Има две тенденции в обществото, които трябва да вземем предвид. Първата е, че хората искат да седят по-високо и второ, ако пуснете автомобил, той трябва да включи и електрически вариант.” добавя
Керсемакерс, който твърди, че нисък компактен модел няма да предложи достатъчно пространство, за да побере достатъчно голяма батерия за необходимия пробег от 300 км.

Тъй като сегашното V40 е последното Volvo, което е построено на наследствената платформа от Ford, има смисъл автомобилният производител да промени всичко. Това също така означава, че вариантът от следващо поколение няма да бъде пряк конкурент на BMW 1-Series, Mercedes A-Class и Audi A3.

Наследникът на V40 ще използва същата CMA платформа, разработена съвместно с Geely, която е в основата на новия XC40, както и на Geely Lynk & Co моделите.

Според Керсемакерс, неговата компания все още обсъжда дизайна на купето, но ако Volvo трябва да изпълни своето обещание, показано чрез концепта 40.2 (на снимките по-долу), той може и да получи зелена светлина.

„Ние не сме марка, която може да си позволи проби и грешки с формите на купето. Просто е твърде скъпо – каза той. „Новите дизайни не винаги са успешни и изчезват след 2-3 години. Искаме да бъдем точни като бръснач. „