Наследникът на Pagani Huayra може да получи ръчна кутия и електрическо задвижване

Huayra

Pagani разработва наследник на хиперкара си Huayra и потвърди, че той отново ще включва AMG V12 агрегат, както и напълно електрическа версия.

Носещо кодовото име C10, новото Pagani няма да се появи преди 2021 г., но според самия Хорацио Пагани то ще изпълни желанията на клиентите. Говорейки със сина му и преводач Кристофър Пагани, Хорацио Пагани каза пред Road & Track, че около 70% от клиентите му искат ръчна трансмисия.

Следователно, италианският автомобилен производител ще изпълни техните желания, като приспособи към наследника на Huayra както ръчна кутия, така и кутия с пера зад волана.

Подобно на Huayra, новият хиперкар ще използва twin-turbo 6-литровия V12 двигател на Mercedes-AMG. Впечатляващото е, че автомобилът няма да премине към хибридизация, за да отговаря на новите норми за вредни емисии.

Huayra

Наследникът на Huayra няма да бъде само чудовище с V12 и ръна кутия. Според Пагани се разработва и напълно електрическа версия, но по съвсем различни причини.

„Няма съществуващи или потенциални клиенти, които да искат напълно електрическа кола. Никой търговец не иска това, но ние вярваме в нея.“

„Ние вярваме, че това ще бъде голямо предизвикателство за нас. Ще ни помогне да бъдем много креативни, да бъдем много проактивни, да използваме фантазията си. Това ще бъде много скъп проект, но ние вярваме, че това е правилното нещо“ – каза Пагани.

Преди да започне производството на следващия модел, Pagani трябва първо да завърши производството на Huayra Roadster. По-късно тази година ще видим и лимитираната Huayra BC Roadster.

Huayra