Насладете се на това дрифтърско Lamborghini Murcielago

Murcielago

Formula Drift Japan е дом на едни от най-забележителните дрифт коли на земята, а следващите клипове показват една от най-добрите.

Това, което виждаме е Lamborghini Murcielago, което е значително модифицирано и подготвено за дрифт. Интериорът му е премахнат, а екстериорът се отличава с Liberty Walk бодикит и оранжево-черна боя. Нещо повече, то разполага с поръчкова изпускателна система, която гарантира хвърляне на пламъци. Гледката е направо зрелищна.

Няма съмнение, че Murcielago-то е подготвено професионално, тъй като не само че разполага с всички необходими части за дрифт кола, но дори един от фаровете е заменен с дупка за въздух. А какво да кажем за масивното задно крило?

Това далеч не е единствената италианска екзотика, която се среща на дрифт пистите. Звездата от Formula Drift Даиго Сайто по-рано се състезаваше с Ferrari F430, Ferrari 599 GTB и Lamborghini Murcielago, докато в САЩ един от най-радикалните автомобили във Formula Drift, Toyota GT4586, е собственост на Раян Тюрк. Както подсказва името, това е Toyota GT86 с 4,5-литров V8 двигател от Ferrari 458 Italia.

Използването на такива екзотични и скъпи коли (и двигатели) в дрифта може да изглежда не най-мъдрият избор, тъй като пилотите често стигат до контакт със стени или други машини. Въпреки това, дрифтът не е само плъзгане. Той съчетава стил, скорост и какво ли още не. А това Murcielago може да го направи!