Въпреки че традиционно в Европа американските мускули не се радват на голяма популярност, то едва ли има ентусиаст, който да отрече красотата на Dodge Charger от 1969 година. И макар колата да е на почти 50 години, то сходни черти можем да открием, дори в последната генерация на модела.

Както вече споменахме, Dodge Charger има осъзаеми сходства в дизайна си , дори след  50 години. Може би това е била и причината, Bumbera Performance да съчетаят най-доброто от две коренно различни поколения.

Този Charger от 69-та година е преминал през пълна реставрация, като всичко това е завършено с впечатляваща златиста боя. И макар на пръв поглед Dodge-а да изглежда сравнително стоков, то някои детайли определено издават, че под капака се крие неща много сериозно. Ако се вгледата ще видите, че под огромните пет спицови джанти се крият още по-огромни дискове и спирачни апарати. Заводската изпускателна система пък е сменена с такава на Magnaflow.

Истински интересното обаче е новото сърце на този Charger. А то е взето от последния Dodge Charger Hellcat. 6.2-литров бензинов агрегат с величествените 707 конски сили. Целя „обор конски сили“ стигат до задната ос на мускула, благодарение на 8-степенна автоматична скорстна кутия,

Впрочем любопитна подробност е, че американската класика е собственост на баскетболиста Соломон Хил. Ами, какво ни остава освен да пожелаем на спортиста безброй безаварийни километри изпелнени с широки усмивки!