Напълно реставрирано BMW 2800 CS за 60 000$

2800 CS

BMW 2800 CS (с кодово име E9) се отличава с незабравим дизайн, който е издържал теста на времето, но Gas Motor Cars от Джорджия предлагат уникален реставриран модел, базиран на класическото купе.

Описан като „изключително добре познат“ модел в общността на BMW, екземплярът е прекарал последните четири години в обширно възстановяване и персонализиране. Това скъпо удоволствие струва повече от 50 000 долара.

Дилърът не казва много за колата, тъй като има „прекалено много модификации, които да бъдат изброени“, но можем да видим, че моделът до голяма степен запазва фабричния си вид, като единствените големи промени са HRE джантите и пневматичното окачване.

По-големите промени са в кабината, тъй като интериорът е напълно преработен, със силен акцент върху персонализирането. Шофьорът седи зад голям дървен волан и пред него има нов инструментален клъстер с метални уреди от AutoMeter.

Оригиналната централна конзола е заменена от нова, която разполага с Kenwood радио, допълнителни измервателни уреди и нов лост. Също така можем да видим алуминиеви педали, претапицирани седалки и голям субуфер в багажника.

Колата разполага с 2.8-литров двигател, който е свързан с 5-степенна ръчна трансмисия. Моделът е изминал 104,311 мили, а автокъщата иска 59,995 долара за него.