По-напудрен Golf ли е A3?

A3

Както Audi A3 Sportback, така и Volkswagen Golf споделят една и съща платформа и технологии, като първият модел е по-престижна алтернатива в сегмента за компактни хечбеци.

Цената от £ 21 850 в Обединеното кралство за A3 Sportback е с $ 2 920 ($ 4133) по-висока от тази на Golf. Той идва с 1.0-литров TFSI двигател с мощност от 114 к.с.

Golf, от друга страна, има 1.0-литров бензинов двигател 84 к.с., но за £ 19,945 ($ 28,232), 1,4-литровият TSI става достъпен, предлагайки 123 к.с. Очаква се тази версия да подобри икономията на гориво, тъй като няма да се налага да натискате педала постоянно, за да поддържате скорост.

Двата модела са почти идентични, тъй като и двете имат еднакво голям багажник , който може да стане още по-голям със сгъването на задните седалки и има много вътрешни пространства за съхранение.

Въпреки това, A3 има по-луксозен интериор, дори и с изскачащата система за инфоразвлечение, и получава нещо, което потребителите не могат да имат в Golf: Audi Virtual Cockpit.

Освен това, A3 Sportback и Golf имат директно управление, прецизни спирачки, плавна скоростна кутия и комфортно каране, но кой от тях е по-уместно да се купи?

Нека видим какво е мнението на CarWow в клипа по-долу.