Най-откачената Toyota Corolla се продаде само за 46 000 долара

Corolla

Toyota Corolla iM Formula Drift, която се състезаваше в шампионата Formula Drift Pro, беше пусната за продажба чрез известната платформа Bring A Trailer.

Автомобилът е проектиран и построен от Papadakis Racing и е управляван от Фредерик Аасбо. Това не е само един от най-ненормалните автомобили, построени през последните години, но и един от най-интересните, които някога са обявявани за продажба.

Задвижването в необичайната дрифтачка идва от 2.7-литров 4-цилиндров турбо агрегат с нитро система. Сам по себе си агрегатът се използва в Toyota Camry, но тук е претърпял толкова модификации, че вече достига 1000 к.с. и 1152 Nm въртящ момент. В комбинация с двигателя имаме ръчна 4-степенна dog box трансмисия, която изпраща всичко към задните колела.

Някои от ключовите компоненти по двигателя на Corolla са четири 1050 cc и четири 1700 cc инжектора, две горивни помпи AEM 380 LPH, колянов вал Bryant Racing, колянов вал, ковани бутала JE, които издържат на компресия от 10.5: 1, Carrillo мотовилки и глава, модифицирана от Portflow Design.

За да построи автомобила и да се увери, че той отговаря на стандартите за Formula Drift, Papadakis Racing започва от голо шаси и поставяне на ролбар, който може да бъде актуализиран, за да отговаря на изискванията за 2019 г.

Вътре виждаме две състезателни седалки Takata с шест-точкови колани, споменатия ролбар и пълна противопожарна система. Продавачът казва, че по време на сезон 2017, Corolla-та е навъртяла около 200 обиколки. Цялото дрифт съвършенство е продадено само за $ 46,100. Направо ни хваща яд.