Най-накрая Nissan тестват нещо, маскирано като 370Z

370Z

Звездният момент на Nissan 370Z бе преди десетилетие, но изглежда най-накрая работата негов приемник започна.

Въпреки че няма какво ново да видим, шпионските фотографи щракнаха муле на Нюрбургринг. То бе сравнявано спрямо Toyota GR Supra 2020.

Тъй като моделът все още е в началните етапи на разработката, той не изглежда специален, тъй като повечето от частите по купето са от сегашния 370Z. Инженерите обаче са ясно фокусирани върху охлаждането, тъй като предната броня приема допълнителни отвори за въздух.

Почти нищо не знаем за автомобила, но шефът на глобалното планиране на продукти на Nissan използва автомобилното изложение в Токио, за да обяви, че можем да очакваме скоро да чуем нещо за 370Z и GT-R. Той не поясни, но каза, че моделите са „в основата на Nissan и ние активно ги разглеждаме и работим върху тях“.

Докато информацията е все още оскъдна, слуховете витаят от години. Все още не е ясно, но предишни доклади предполагат, че автомобилът ще бъде побратимен със следващото поколение Infiniti Q60. Двата модела може да споделят една и съща платформа и двигател. Това има смисъл, тъй като Nissan 350Z и Infiniti G37 Coupe следваха подобна стратегия.

Ако се вярва на слуховете, производственият модел би могъл да се нарече Z400 и да бъде малко по-голям от сегашния автомобил. Съобщава се, че той ще се задвижва от twin-turbo 3,0-литров V6 двигател, който произвежда около 400 к.с. Също така се появиха слухове за задвижване на всички колела и нов вариант Nismo, но в този момент това са само спекулации.

Има и противоречиви съобщения за това дали следващото Z поколение ще бъде предложено като роудстър или не. 370Z Roadster беше зачеркнат в САЩ за 2020 г., тъй като компанията иска да се съсредоточи върху продажбите на купето.

Nissan трябва да потвърди плановете за нов Z скоро, но междувременно спекулациите предполагат, че моделът може да бъде пуснат още през 2021 година.