Най-накрая! BMW M8 Competition без камуфлаж

M8 Competition

BMW тества M8 2020 повече от година и първите „голи“ снимки на M8 Competition се появиха в GermanCarForum.

Сниман в сервиз, M8 Competition се отличава с агресивна предна броня, която включва три големи отвора за въздух. Моделът е оборудван и с черна решетка, въздуховоди от карбон и скромен спойлер.

По-назад, можем да видим предни калници с отвор, карбонови елементи и M8 емблема. Купето също така предлага спортни 20-инчови леки джанти, под които се крие мощна спирачна система със златни апарати. Други забележителни стилистични характеристики включват карбонов капак с две гърбици и аеродинамични огледала в черен гланц.

M8 Competition има леко променена броня и малък спойлер. Най-голямата промяна спрямо M850i ​​е уникалният дифузьор и спортната система с четири кръгли накрайника.

Интериорните промени изглеждат малки. От снимките виждаме, че моделът ще има преработен волан с червени M бутони. Можем да видим и доста карбон, M8 лост и двуцветни седалки отново с M8 емблемата.

Макар че е необичайно M8 Competition да се появи преди стандартното M8, автомобилът се очаква да има задвижващ механизъм, сходен с този в M5. Той разполага с 4.4-литров V8 с две  турбини, който произвежда 617 к.с. и въртящ момент от 750 Nm. 8-степенна автоматична трансмисия пренася въртящия момент към система за задвижване на всички колела. Тя позволява на седана да ускори от 0 до 100 км/ч. за 3.3 секунди преди да достигне максимална скорост до 305 км/ч.

Разбира се, M8 Competition може да бъде още по-мощна от M5 Competition, тъй като шефът на BMW M Франк ван Меел заяви, че M8 да бъде по-мощен от M5. Както обясни миналата година, „[M8] ще седи на самия връх на нашата гама модели и засега нямаме потвърдени планове за сериен модел над него, затова разбираме, че той трябва да има спецификация, отговаряща на неговата позиция в нашата йерархия. „