Най-малкият хот хеч на VW – Up! GTI

Up!

Volkswagen стартира продажбите на новия Up! GTI в Германия, който стартира от € 16,975.

Това го прави със € 7,000 по-скъп от базовия Up! в родината си и подбива базовия Golf с € 1,100.

Мощността идва от турбокомпресорния 1.0-литров бензинов TSI двигател, който произвежда 113 к.с. и 200 Nm въртящ момент. С тази конфигурация Volkswagen Up! GTI няма да спечели драг състезания, но ще ускорява от 0 до 100 км/ч. за респектиращите 8.8 сек и ще достигне максимална скорост от 196 км/ч.

Volkswagen твърди, че средният разход на гориво от 5.6-5.7 л/100 км. е измерен на базата на новата световна хармонизирана процедура за тестване на лекотоварни автомобили (WLTP).

Екстериорът е разпознаваем благодарение на няколко подобрения, направени спрямо обикновения Up!. Те включват червена линия на радиаторната решетка, която е от шестоъгълници, двойна черна линия отстрани, черни странични огледала и червена линия отзад. По-голям спойлер на тавана и 17-инчови колела, както и с 15 мм. по-нисък център на тежестта довършват външния вид.

Наред с белия и червен цвят, които са описани като „класически и типични за GTI“, Up! може да се поръча в тъмно сребро или черна перла.

Дизайнерите са отделили допълнителна грижа и за интериора, който разполага с кожен спортен волан, GTI скоростен лост и известните на седалки „Кларк“.