Най-бялата и яка колекция на Porsche

Porsche

Някои хора имат наистина специфични вкусове спрямо автомобилите. Съществуват колекции на Maserati или Ferrari, някои събират само VW Golf-ове, а други – само бели автомобили.

Вкусът за автомобили е толкова разнообразен, колкото и света, в който живеем. Но ще ви кажем, че има и човек, който събира само бели Porsche-та. Тази колекция е някъде в Съединените щати и собственикът ѝ даде на Porsche Club of America безпрецедентен достъп до нея.

В тайната колекция има близо 65 бели Porsches-та, обхващащи цялата история на германския автомобилен производител. Виждаме всички модели със задноразположен двигател Porsche 356 и 911 от всички поколения, моделите с мотор отпред 968 и 944 и  914 с двигател по средата. Говорейки за последните, Boxster и Cayman не са намерили място в колекцията.

Видеото разкрива и суперавтомобили като 959, Carrera GT и 918 Spyder. И нека не забравяме редките версии като 1997 911 GT1 „Strassenversion“ и емблематичната 1973 911 Carrera RS 2.7 – колекцията разполага с две от тези. Какво друго може да впечатли посетителите? Какво ще кажете за две 911 GT2 RS и цели шест 911 GT3 RS от 2004 до 2018 година?

Не е изненадващо, че тайнственият колекционер не се интересува Porsche с четири врати, така че няма да видите Macan, Cayenne или Panamera в безупречния гараж. Все пак колекцията включва два Porsche Diesel Junior трактора. Нека разгледаме това място, което вероятно би съперничело на Музея на марката.

Вниманието към детайлите е ненормално: не само всички автомобили са бели, но и сградата, стените, подовете и мебелите. Може би това е истинския рай за феновете на Porsche.