най-бързият-картинг

Можете ли да си представите какво би било чувството да ускорите от 0 до 100 км/ч за 1.5 секунди… с картинг? За сравнение, Bugatti Chiron го прави за 2.3 сек.

Канадската фирма Daymak се е натоварила със задачата да създаде най-бързия картинг в света и вече е почти на финалната права с проекта. За момента са показани само няколко клипа от тестовете, но пък инфото не е малко и сега ще го споделим с вас.

Картът носи разбиващото име „Blast“ и се задвижва изцяло на електричество, като ще бъдат налични две модификации в зависимост от запаса на мощност. Първата е представлява стандартния C5 Blast Go-Kart на цена от $9 999, който използва 48 волтов безчетков електромотор с мощност 10 kW. С него малката количка ще бъде способна да ускорява до 100 км/ч за 3,9 секунди, което си е направо луда работа при положение, че седите на няколко сантиметра от земята в МПС с квадратура на пазарска количка.

Втората модификация е за хора с по-екстремни настройки и по-дъбоки джобове. C5 Blast Go-Kart Ultimate ще струва $59 999, като причината за огромния ценови скок между двата модела е наличието на няколко допълнителни мотора. Освен 10 киловатовия електродвигател от обикновената версия, тук получавате още 8 електрически турбини разположени отсрани плюс 4 зад главата на пилота. Тези мощни вентилатори имат една обща цел – да превърнат Blast Go-Kart Ultimate в най-бързия картинг в света, ускоряващ до 100 км/ч за 1.5 секунди.