линейки в дубай

Когато стане дума за спешни автомобили, Дубай имат най-бързите. Няма как да не сте виждали с какво разполагат органите на реда в емирството – Bugatti Veyron, Lamborghini Aventador и BMW i8 са много малка част от автопарка за милиони на местната полиция.

След оборудването на полицейския автопарк, управата на града явно е решила да подмени и превозните средства на болничните заведения в столицата, с такива които успяват да вдигнат над 300 км/ч.
В края на седмицата дубайската Корпорация за спешна медицинска помощ (DCAS) съобщи, че е е добавила 5 автомобила към флота от линейки, които ще бъдат най-бързите спасителни автомобили в света – Lotus Evora, два Ford Mustang, Dodge Challenger и Nissan 370Z.

дубай
Директорът на Бързата помощ в Дубай Халифа бин Драй обясни, че всяка от новите коли може да вози до двама парамедици за извънредни ситуации. Линейките са оборудвани с дефибрилатори, CPR, апарати за кръвно налягане, мониторинг за диабетици и различни лекарства и инструменти за наранявания и фрактури.
DCAS твърдят също, че най-бързите линейки в света могат да достигнат до мястото на повикване точно два пъти по-бързо от нормалните превозни средства.

Суперспортните амбулантни коли ще обслужват туристическите райони и местата, на които се провеждат големи конференции. Те ще се управляват от спешни екипи и добре обучени парамедици.
Интересно дали и шофьорите им ще са професионални пилоти?