Мъж кара стари Mercedes-и да звучат като Pagani

Pagani

Pagani Zonda е считан за един от най-добре звучащите автомобили на земята. Не е тайна, че той ползва AMG V12 агрегат, но звукът идва и от невероятната изпускателна система. Малък гараж, наречен Technical Garage Sasaki в Кавасаки, Япония, се заема да пресъздаде известния звук от италианската екзотика и от стандартни V12-ки на Mercedes.

Човекът зад начинанието е Сасаки-сан, геният на Brillian Exhaust. Преди седем години той публикува първото видео, показващо „F1“ ауспуха, който разработва за Mercedes-Benz S600 и оттогава е създал нещо като култ.

По-късните модели Zonda са оборудвани със 7,3-литров Mercedes-AMG V12, който всъщност е базиран на 6,0-литров М120 агрегат. Сасаки-сан използва този двигател, към който добавя специално изчислен колектор с еднаква дължина на тръбите и поръчков ауспух. Както знаем, след много години работа, типично по японски, той усъвършенства звука.

В доклад, в който подробно се описва въпросният магазин, Jalopnik казва, че въпреки безумния звук на S600 или други модели с M120 като SL600 и CL600, Сасаки-сан не е получил никакви поръчки през седемте години, откакто създава творението си. Въпреки това, по-рано тази година effspot от YouTube закупува S600 с Brilliant Exhaust. Само изпускателната система струва невероятнтие $ 12 500.

Това звучи доста предвид стойността на автомобилите, в които се монтира. Въпреки това ще имате S-Class, който звучи като Zonda, което само по себе си е достатъчно оригинално.