Не е тайна, че автомобилните застраховки, особено в някои държави са наистина скъпи. Но колко далеч бихте стигнали за да спестите някой долар – да смените застрахователя, автомобила – може би да. Канадец обаче е предприел далеч по-смел ход, а именно – смяна на пола!

23-годишен канадец станал жена, макар и само на хартия, защото застрахователната цена на новият му Chevrolet Cruz му се сторила твърде висока. Всичко започнало, когато той закупил новия си автомобил и се обадил на застрахователите си. Тъй като младежът имал една катстрофа и няколко глоби зад гърба си, трябвало да плати такса от 3441 американски долара (Всъщност за толкова пари, май не е чак толкова абсурдна идеята :D) Клиентът от любопитство решил да попитал, колко е щяло да струва, ако бил жена. Отговорът, който получил бил – около 2600 долара.

Канадецът решил да провери каква е процедурата по смяна на пола и когато разбрал, че единственото от което се нуждае е бележка от доктор, че се „чувства като жена“, решил да действа. След това му се наложило да смени книжката и личната си карта, но цялата тази процедура в момента му спестява по 69 щатски долара на месец.