Муле на Ferrari 488 подготвя нещо интересно

Ferrari

След пускането на първия си хибрид LaFerrari преди няколко години, Ferrari сега иска да предложи на пазара по-модерен модел.

Смята се, че суперавтомобилът е бил изпробван преди няколко дни, близо до Щутгарт, Германия, а краткото видео, което следва, разкрива 488 GTB муле, частично покрито с камуфлаж.

Ако това наистина е предстоящият хибриден суперавтомобил на Ferrari, то той използва само конвенционалния си двигател, докато е бил заснет.

Независимо от това, за разлика от задвижващия механизъм в LaFerrari, където електрическият мотор служи, за да увеличи производителността, електрическият мотор в основния модел ще му позволи да се движи изцяло на ток на кратки разстояния. Това бе намекнато от покойния Серджио Маркионе по-рано тази година, когато той разказа накратко за хибридния суперавтомобил в интервю за „Блумбърг“.

Поради ъгъла на заснемане и факта, че всичко е през нощта, е трудно да се разбере дизайна на това изпитателно муле. То изглежда ранен прототип, така че все още няма какво повече да научим.

Според слухове, все още неназованият модел може да бъде разкрит преди автомобилното изложение в Женева през 2019, следващия март и може да има турбо V6 заедно с един или два електрически мотора.