Моля, погледнете това Audi S2

Quattro S2

Собственикът на тази брутална машина, Джеймс Дори не се задоволява с идеята да изпрати своето S2 в гараж, за да претърпи то модификациите. Вместо това той решава да се заеме сам с цялата работа. Екипът на speedhunters.com посети ентусиаста, за да види страхотното Audi S2.

Оригиналната кола е разглобена изцяло, преди Джеймс да започне да подготвя шасито за съществените нови части. Плановете са, автомобилът да се пусне в Time Attack сериите на Обединеното кралство, затова в колата се заварява регламентиран многоточков рол кейдж. Той е захванат здраво за А, В и С колоните без да се нарушава уникалния вид на купето.

Следващата стъпка на Дори е вдъхновена от състезанията с туристически автомобили, като седалката на шофьора е преместена колкото се може по-назад в колата. Това осигурява по-добър баланс на монтирания напред двигател и позволява по-широко поле на видимост. Скоростният лост е специално изработен, за да бъде в обсега на водача заедно с регулируеми педали, монтирани на пода.

Quattro S2

Относно преразпределението на теглото, радиаторът е преместен в задната част на колата. Той се захранва със свеж въздух от каналите на страничните прозорци, които чрез специални кутии го доставят там, където е необходимо. Точно пред кутията на радиатора е 60-литрова горивна клетка ATL, откъдето горивото се довежда до инжекторите чрез три помпи Bosch 044.

Каросерията е микс от въглеродни влакна и стъкломат, като задното крило е монтирано директно върху шасито, за да осигури по-ефективен натиск. Дори е отговорен основно за по-голямата част от работата по колата, освен за по-сложни задачи, когато приятел се притекъл на помощ (боя, алуминиеви заварки и геометрия). Без никакъв бюджет за аеродинамични симулационни тестове, всички допълнителни аеро-допълнения ще бъдат тествани с часовник, за да се види какви подобрения правят.

Quattro S2

Някои от частите, които не се забелязват веднага са регулируемите AST амортисьори, с пружини от Eibach и разполагат с отделни маслени резервоари. Спирането е поверено на произведени от Brembo за Audi RS осем-бутални предни и четири-бутални спирачни апарати. Допълнителни акценти са специални JE бутала, система за сух картер на Weaver Brothers, разпределителни валове Shrick и горивни рейки Nuke с инжектори Bosch 1800cc. Всичко това е около 5-цилиндров двигател, който се е доказал отново и отново във времето.

Благодарение на масивното турбо, автомобилът може да достигне до 800 к.с., въпреки че Дори ще се радва да управлява „само“ 650 к.с., концентрирайки се върху това да почувства за колата и да направи необходимите настройки.

Докато Дори все още довършва колата, ясно е, че той е създал балансиран проект, особено предвид ограничения бюджет (време и пари), с които е разполагал.