Може ли Hyundai Veloster N да се мери с Honda Civic Type R?

Veloster N

Проектиран да се конкурира с хот хечовете като Volkswagen Golf GTI, Veloster N започва се отличава с 2.0-литров 4-цилиндров двигател с турбокомпресор, който произвежда 250 к.с. и 352 Nm въртящ момент. Ревютата на модела са доста положителни, но нека видим как се справя срещу Honda Civic Type R?

Civic Type R има предимство при производителността, тъй като разполага с 2.0-литров 4-цилиндров турбо агрегат с мощност 306 к.с. и 399 Nm въртящ момент. Разликата от няколко хиляди се запазва дори спрямо Veloster N с пакета N Performance, който се отличава с подобрен двигател с 275 к.с. и въртящ момент от 352 Nm.

Civic Type R разполага с всичко нужно за високоскоростно и разтърсващо преживяване. Това не е единственото, тъй като допълнителната мощност означава, че колата може лесно да победи Veloster по права линия.

Veloster N

Veloster N не е толкова наперен, колкото Civic Type R, но все пак има много стилистични детайли, които различават N серията от стандартния модел. Един от най-забележимите е спортната изпускателна система, която звучи чудесно.

Въпреки че Veloster N изпъква сред тълпата, интериорът му е малко разочароващ, тъй като материалите не са толкова хубави, колкото тези, използвани в Civic. Не е изненадващо, че задните седалки също са доста тесни.

От друга страна, и двата автомобила предлагат отлично управление. Въпреки това, Civic Type R се счита за малко по-добър от по-опитни шофьори.

Кой е по-добрият? Клипът разкрива, че и двата автомобила са страхотни, въпреки че всеки един от тях се отличава в различни области.