Модифицирано BMW F90 със 720 к.с. ще ви впечатли

M5

По-рано тази седмица BMW представи новото М5 Competition. Супер седанът има 617 к.с., и може да достигне от 0 до 100 км/ч. за само 3.3 секунди.

Способностите му за побеждаване на суперавтомобили са подкрепени от въртящ момент от 750 Nm, изкаран от 4.4-литров V8 с две турбини чрез 8-степенна автоматична скоростна кутия.

Разбира се, М5 не може да да бъде по-добър. Някои тунинг компании обаче вече са пуснали значителни подобрения за мощния модел с четири врати. Едната от тях е Gorilla Performance, а собственият им F90 има още повече мощ – 720 конски сили, според описанието от видеоклипа.

Не е известно точно какво е направил тунерът, за да настрои новото BMW M5 в този режим, но подозираме, че ECU-то и други компоненти като турбокомпресорите са „пипнати“. За съжаление, тунерът не разкрива данни за ефективността, но предполагаме, че 3секунди за 0-100 км/ч. са много вероятни.

Във всеки случай моделът доказва своята мощ, изправяйки се срещу Porsche 911 Turbo S в драг състезание. Германският спортен автомобил също е настроен до 630 к.с., така че нека видим как усъвършенстваното BMW M5 ще се справи срещу него.