механик

Механикът на Scuderia Ferrari, който претърпя инцидент по време на вчерашното Гран при на Бахрейн премина успешнo операция.

Франческо Чигарини се готвеше да се погрижи за задната лява гума на болида на Кими Райконен по време на неговия втори пит стоп, когато финландецът получи грешен сигнал за потегляне от бокса. Потегляйки, болидът премина с несменената още гума през крака на Франческо, довеждайки до счупване на двете кости между коляното и глезена.

Механикът бе прехвърлен в Болницата на Бахрейн (Bahrein’s BDF Hospital), а днес рано сутрин той използва социалните медии, за да съобщи за състоянието си.

„Операцията премина добре. Искам да благодаря на всички хора, които питат и се притесняват за мен. Голямо благодаря и прегръдки!“ – написа той в Инстаграм.

Кими Райконен, който от миналия Декември използва Инстаграм написа:
„Бързо оздравяване, приятел!“

След края на състезанието от Ferrari започнаха разследване защо системата е подала сигнал за потегляне, когато още не е била сменена задна лява гума.

Системата задейства зелени светлини, когато болида бъде снабден с четирите си нови колела, но в случая еднo от тях не беше смененo и това принуди пилотът да спре в питлейна. Според правилата е забранено излизането на пистата с несъответстващ комплект гуми.

Отборът е глобен с $50 000 за необезаопасеното освобождаване на бокса, а отговор от разследването очакваме по-късно днес.

Това е видеото от инцидента, но не съветваме да се гледа от хора със слаби сърца: