nissan rogue trail warrior

Това не е първият случай, в който виждаме моделът на Nissan в подобна версия. Машината е изградена на базата на модела Rogue, който е американският еквивалент на познатият у нас X-Trail. Всъдеходът, който ви показваме сега носи километричното име Nissan Rogue Trail Warrior Project и представлява фейслифт версия на обикновения модел.

Феновете на проекта от еднократна продукция могат да видят дебютното му представяне на автомобилното изложение в Ню Йорк, което ще бъде открито след два дни, а именно в САЩ моделът отбелязва ръст в продажбите на вископроходимата машина през последните три години. Извинявай F150 Raptor :/

nissan rogue
Преди да преминем към техническите подробности трябва да подчертаем, че подобренията от фейслифта засягат основно екстериора. Нещата, които се набиват на очи от пръв поглед са промените по предната броня, тонираните във „военно“ жълто-зелено стъкла, фарове и халогени, маскировъчната шарка, както и оцветените в Каки (Khaki) вериги.

Тъй като споменахме веригите, а те представляват най-голям интерес за феновете на Rogue Trail Warrior, нека да кажем нещо повече за тях. Произведени са от американската фирма American Track Truck и името им е „Dominator“. Те са дълги 122 см, високи са 76 и са широки 38 см. Веригите заменят стандартните колела на автомобила, като захващането им за главините е същото като при нормална джанта. За да се поберат, обаче, окачването и подкалниците на джипа претърпяват малки модификации, но пък всички останали задвижващи компоненти като двигателят със 170 к.с. и Xtronic CVT трансмисията остават напълно фабрични.


Списъкът с периферни тунинг компоненти включва някои интересни елементи като изнесени калници, удобен експедиционен багажник ARB, жълто-зелено тониране на стъкла и фарове, мощна Warn лебедка, допълнително LED осветително тяло и още много детайли, които да помогнат на вас и Nissan Rogue Trail Warrior Project да оцелеете в случай на апокалипсис.

допълнителни LED светлини
Въпреки, че вицепрезидентът на продуктовото планиране на Nissan Северна Америка представи всъдеходът като превозно средство подходящо за забаваление, семейни разходки, спасителни операици, катерене на заледени и снежни терени и т.н., може би трябва да прибавим, че джипът е прекрасен начин да се придвижвате по българските пътища, особено в Северозападната част на страната. Не мислите ли?

Споделете в коментарите, къде в България бихте използвали най-вече Nissan Rogue Trail Warrior.