Бившият пилот на Формула 1 Марк Уебър и звездата в женския тенис Мария Шарапова скочиха в седалките на това ярко жълто Porsche 911 GT2 RS, за да се изплашат един друг. Марк стряска рускинята с атрактивните си шофьорски умения, а тя му изправя косата именно с липсата на такива.

Представен в средата на миналата година, GT2 RS е най-мощният произвеждан модел на марката носещ табелата 911. Рекордната му обиколка на Нюрбургринг за 6:47 мин, доказва това. Не е тайна, че за всеки притежател на шофьорска книжка немският спротен автомобил предлага върхово изживяване на пистата, придружено с огромни дози адреналин.

За Марк Уебър обаче, това е поредният ден в офиса. Австралиецът учавства активно в разработката на GT2 RS и е наясно с поведението на колата във всякакви ситуации. За сравнение на Мария Шарапова и липсва опит зад волана, но въпреки това в близкото минало се е докосвала до няколко наточени Porsche-та като посланик на марката.

Машината от клипа е екипирана с 3.8 литров турбо двигател, който в тази версия се комбинира едиствено със 7-степенната PDK скоростна кутия с двоен съединител. 690-те к.с. помагат на GT2 RS да ускори до 100 км/ч за 2.8 секунди, а ако ви стиска да задържите педала в пода ще успеете да достигнете и максималните 340 км/ч.