Mazda MX-3 е един от подценяваните автомобили на марката. Може би останало в сянката на легендарните MX-5 и RX модели, малкото купе не се помни от почти никой. Е, сега то е на път да се завърне в съзнанието ви чрез брутален тунинг проект!

Тази конкретна MX-3-ка се намира в Канада, а собственикът ѝ със сигурност е смелчага. Наскоро представена в канала Hoonigan Daily Transmission в YoutTube, малката Mazda със сигурност е един от проектите, за които ще се говори дълго.

Отпред се намира 1.8-литров 6-цилиндров Mazda K8 двигател, заводски срещан в модела. Само че този идва с турбокомпресор и със сигурност може да побърка предните колела. Подобен двигател би направил всяка MX-3 абсолютен звяр, но собственикът не се ограничава само до предно предаване. Така той решава, че би било добра идея да сложи отзад 2,5-литров турбо V6!

Да, това означава, че тази Mazda MX-3 има два двигателя, два турбокомпресора и дванадесет цилиндъра с общо 900 к.с.

Особено впечатляващото е, че собственикът може да управлява колата по три начина: с включен преден двигател, като колата е FWD, само задния агрегат, готов за дрифт и двата двигателя, работещи едновременно, изпращащи мощност и към четирите колела. Те работят с два отделни лоста на предавките. Това означава, че можете да движите колелата в различни посоки, тотално унищовайки гумите си. Това трябва да се види!