Dodge Charger Hellcat и Nissan GT-R са изключително удобни и комфортни коли с немалки багажници и сравнително луксозни купета. Но моля ви… на кой му пука за комфорта, точно когато говорим за тези две драг чудовища?!

Особено се вълнуваме, когато видим Годзила и котката от ада приготвени на старта за 402 метрова гонка. Истината е, че специално подготвеното трасе с лепило за по-добро сцепление на старта, помага повече на единия автомобил и това в случая е американският представител, който се задвижва на задно предаване.

На клипа може да забележите, че пилотът в GT-R-а като че ли замалко да проспи гонката, но имайте предвид, че реакцията при потегляне не е от значение за крайния резултат, тъй като хронометъра на коридора стартира броене, когато колата потегли. Така че при всички случаи изоставането е само визуално.

За това дали двете машини са докосвани от тунинг ръчички нямаме информация, но гледайки времената, можем да предположим, че двата автомобила са пристигнали на пистата в сравнително заводски вид.

Разликата във времената след пресичането на финала е минимална в полза на Nissan-a. Изгледайте видеото със звук на макс, защото на трасето се изпълнява двигателна симфония!