хамилтън

Претендентът за световната титла Люис Хамилтън записа най-добро време на днешните петъчни тренировки, обикаляйки пистата в Остин за 1:36:335 мин.

Британецът се оказа с 0.539 сек. по-бърз от пилота на Скудерия Ферари Себастиан Фетел и с 0.644 от времето на своя съотборник Валтери Ботас.

Лидерът в класирането има реален шанс да грабне шампионската титла още този уикенд, ако в неделното състезание завърши първи с 6 позиции разлика от Фетел. Истината е, че Скудерията беше напълно лишена от късмет в последните три състезания проведени в Сингапур, Малайзия и Япония. Но въпреки това Хамилтън заяви, че няма как Ферари да има четвърти пореден малшанс, заклеймявайки идеята за „глупава“.

макс верстапен
Четвърто време записа младият пилот на Ред Бул Макс Верстапен, като междувременно стана ясно, че именно днес той е преподписал договор с биковете до 2020 година, за което се смята че включва и увеличение на годишната му заплата.
Макар и доброто представяне днес, холандецът ще се примири със стартиране от задната част на колоната, в следствие на решение за смяна на двигателя с подобрена версия на Рено.
Пилотът на френския отбор Нико Хюлкенберг също ще използва новия агрегат,  стартирайки от последните редици.