Днес сме ви подготвили една малко по различна статия, ще си говорим за това, какво са обичали да карат по-опасните „братушки“. Така че, ако сте подрастващ гангстер, дерзайте…

Mercedes G-Class W463

Русия, мафия, „Гега“ – трите думи звучат повече от естествено, казани една след друга. До ден днешен руснаците са влюбени в лошото „кубче“. Ако не ни вярвате, само си пуснете някой клип на „Стопхам“ и не просто ще се нагледате на G-класи, но и ще разберете, защо ги свързваме с тази прослойка от обществото. А ако и вие искате да изглеждате, освен лош и доста заможен пред очите на околните, то W463 е перфектният избор. Освен че колата си е изградила реномето на „Джипа на лошите“, W463 се произвежда от 1990 до 2018 година. В този ред на мисли, често може да срещнете екземпляри произведени в началото на 90-те, които външно изглеждат досущ като G63 AMG от 2018-та година.

Mercedes S-Class W140

Друг любим автомобил на руската мафия, също гордо носи „мерника“ на предния капак. На особена популярност се е радвал Mercedes S500 W140 , подобно на G-класата, той е мощен, скъп, респектиращ, а освен това е и изключително комфортен. Пък и нека бъдем честни, S-класта винаги е била символа на тузарите!

BMW 7 Series E38

BMW винаги е било на почит в Русия и далеч не говорим само за мафията, но и тя не е правила изключение. И тъй като BMW X5 се появява на пазара, чак през 1999 година, 7-ма серия Е38 съвсем логично се радва на повече от добро име сред ъндърграунд групите. Със своята агресия, комфорт и завидно ниво на сигурност E38 е тотален хит, въпреки изключително силната конкуренция от Mercedes.

Audi A8/S8 D2

Подобно на нас българите, руснаците също се славят, като ревностни фенове на немските автомобили и когато говорим за 90-те години, и мафията, то Audi A8/S8 няма как да не е под светлината на прожекторите. Лимузината от Инглощат, освен че може да се похвали със завиден лукс и комфорт, определено е автомобила с най-спортно поведение от тези на триете немски гиганта. Доказатаелство за това е, че дори най-напилената и версия – S8 се предлага с 6-степенна ръчна скоростна кутия. И тъй като говорим за мафията, едва ли спортното поведение на автомобила е бил определящ фактор при покупката. Да, конете определено са били важни, но със сигурност комфрота е бил на първо място. Е Audi A8 D2 има подходящ отговор и на тази заявка, а именно – 6.0 W12!