писта дракон

От този понеделник любимата на всички автомобилни фенове точка за раздаване на газ в страната – писта Дракон, има нов рекорд и той е под критичната минута.
Новото най-добро време дадено на трасето е 59 сек. и 997 хилядни. Рекордьорът е състезателят в шампионата по планинско изкачване Любен Каменов и неговото Mitsubishi Lancer Evolution.

През изминалия уикенд пистата беше място на среща на JDM феновете (японски автомобили), като организаторът на мероприятието реши да я запази и за понеделник, за да може всеки който желае да пробва уменията си, да го направи през почивния ден. За още по-голямо напрежение в трите дни, имаше парична награда от 500 лева за този, който подобри рекорда (1:03:3 мин) на предишния Jap Fest поставен от Димитър Иванов с Honda S2000.

Любен Каменов разказва, че бил поканен на пистата до Калояново, но уикенда съвпаднал с участието му на етапа Шипка-Дамасцена. На връщане обаче решил все пак да се отбие през Дракон, където с екипа за минути намерили правилните настройки на окачването и още в първата бърза обиколка системата на My Laps отчела новия рекорд на писта Дракон от 59.997 секунди.