Луксозни кабриолети: BMW 8-Series Vs Mercedes S-Class

8-Series

Въпреки че новата 8-Series Convertible на BMW е малко по-малка от S-Class Cabrio на Mercedes-Benz, няма никакво съмнение, че те са насочени към един и същ пазар и доста си приличат.

Може да се твърди, че BMW свърши много сериозна работа с новата 8-Series, тъй като колата изглежда спортна и елегантна в същото време, нещо, което старата 6-Series Coupe/Cabrio не беше.

Всичко започва с широките бъбреци и острите фарове, които заедно с насечения капак и агресивната предна броня дават на 8-цата наистина заплашително „лице“. Тя сякаш е ядосана.

Отзад откриваме по-елегантно поведение, въпреки че със сигурност не е толкова стилно, колкото Mercedes, чийто дизайн може да бъде описан като вечен.

По-големият размер на S-Class Cabriolet му помага и в стилистиката. Колкото е по-голямо междуосието, толкова повече може да се развие екстериорния дизайн и респективно елегантността. Затова версията с две врати на S-Class изглежда по-добре пропорционално, отколкото C-Class и E-Class.

8-Series

8-Series

Независимо коя от двете предпочитате, трябва да знаете, че и двете имат най-доброто, когато става въпрос за бордова технология. S-Class е все още най-луксозният модел на Mercedes, докато 8-Series е наравно със 7-Series и X7.

Това, което отличава силно Mercedes е безкрайният лукс, докато BMW има по-модерно излъчване и интериор, както и табло, насочено към водача, за разлика от S-Class.

Откъм финансова гледна точка, BMW M850i ​​xDrive Convertible започва от 108 000 евро в Германия. S-Class струва повече, независимо от модела. Базовата цена е 143 650,85 евро в Германия и достига до 257 635 евро за върховата S 65 версия.

Разбира се, двата автомобила могат да се сравняват още и още, но най-важното е следното: Ако искате голям луксозен 2 + 2 кабриолет и сте се насочили към нещо подобно на Mercedes S-Class, то вашата единствена алтернатива е новата BMW BMW 8-Series.