Лошото момче Mercedes-Benz 560SEC

560SEC

Ако искате класически Mercedes-Benz, с който ще се чувствате недосегаеми, 560SEC AMG 6.0 Widebody може да бъде идеалният автомобил за вас.

AMG работи по колата, когато все още беше напълно независим тунер и преди Mercedes-Benz да го погълне. Едва около 50 единици от 560SEC AMG 6.0 са произведени и, днес, това е наистина изключителен модел.

Под капака е разположен 6-литровият атмосферен AMG V8, който изпомпва 385 к.с. Той е свързан с 4-степенна автоматична трансмисия, която задвижва задните колела чрез диференциал с ограничено приплъзване на Gleason-Thorsen. Няколко допълнителни екстри украсяват този 560SEC, включително AMG емблеми, AMG изпускателна система и 17-инчови 3-компонентни джанти OZ Racing / AMG „Aero“. Виждаме и спирачни апарати Brembo зад красивите колела.

Автомобилът се продава от Symbolic International в Калифорния, но е интересно, че това е европейската версия. Тя е преминала през ръцете на трима различни собственици, а изминатите километри са 107 648.

Въпреки че не е обявена цена, използваните 560SEC AMG определено не са евтини, а някои примери с нисък пробег достигат над $ 100,000.