g650 landaulet

След като станахме свдетели на раждането на огрмните всъдеходи 6×6, 4×4² и G63 AMG, немското подразделение за супер луксозни коли реши да ни зарадва със снимки и видео на новия Mercedes-Maybach G650 Landaulet

Луксозният всъдеход е петата рожба на дивизията Maybach и техният първи SUV. С няколко думи можем да го опишем като кръстоска между 4×4² и S600 Sedan, т.е. ако имате важна дипломатическа среща насред Сибирската пустош това е автомобилът, който ще ви закара в пълен комфорт.
mercedes-maybach-g650
G650 Landaulet е лимитиран в серия от точно 99 бройки, всяка от които съчетава перфектни офроуд качества и безкомпромисно ниво на удобство и лукс. Под капака, разбира се, е добре познатият 6.0-литров AMG битурбо двигател с 630 к.с. и 1000 Нм тяга, които преминават през диференциали със 100 процентен блокаж. За да е пълен филмът, инженерите са снабдили офроуд Maybach-а с портални оси, като на предшествениците си, което му дава клиренс от почти половин метър (450мм).
mercedes-maybach-g650
Както подсказва и името на G650 Landaulet, джипът разполага с мек таван в задната половина от покрива, осигуряващ отворен кокпит над двата реда пасажерски седалки. Като споменахме седалките, те са същите като на S-Class и пътниците могат да се насладят на масажните им функции, включително и масаж „горещи камъни“.
Освен това има и термични поставки за чаши, както и красиви табли изскачащи от средната конзола.

Луксозният офроудър Mercedes-Maybach G650 Landaulet ще стъпи на пазара, след като бъде представен на автомобилното изложение в Женева другия месец.